Staking SAND-a na Polygonu - vodič

Nakon objave Sandovog partnerstva s Polygonom, tim Sandboxa neumorno radi na dovršenju prijelaza na učinkovitiji Layer-2 ekosustav. U tijeku je prvi korak realizacije novog programa za osiguravanje likvidnosti na Polygonu (Layer-2).

Od 11. veljače imate mogućnost stejkanja svojih SAND tokena direktno sa SANDboxom! Ovaj je program otvoren na Polygonovoj mreži, a može se realizirati kroz Metamask ili drugi wallet koji je  na Polygon Mainnetu. Procesi se odvijaju bez gasa, a bitnu ulogu igra Biconomy blockchain, koji pojednostavljuje transakciju prebacivanja i prelazak na layer 2 soluciju, te omogućuje trenutni transfer kroz različite chainove.

Kako bi Sandbox potaknuo korisnike da pređu na Polygon, implementira se novi mSAND/MATIC staking pool. Vlasnici SAND-a koji osiguraju likvidnost paru mSAND/MATIC na Quickswapu imat će pravo dijeljenja mjesečne nagrade u obliku mSAND-a.

U fondu će biti po 500.000 mSAND tjedno tijekom prva četiri tjedna, a zatim će se dodavati po 300.000 mSAND svaki naredni tjedan. Zarada se može claimati jednom tjedno. Nije loše – samo u prva 4 tjedna podijelit će čak 4 miliona SAND-a!

Sand na Polygonu zvat će se ​​mSAND, iako su identični.

Kako bi se održao robustan ekosustav, zajednicu potiču da razmišlja o dugoročnoj viziji i prednostima The Sandbox na Polygonu. Ovaj prelazak na Polygonov layer 2 korisnicima će donijeti mnoga poboljšanja počevši od dramatičnog smanjenja iznosa naknade za gas.

S ovom novom opcijom stejkanja, nema potrebe uparivanja SANDa s drugim tokenom. Ne trebate se zamarati ni s naknadama za gas. Program je otvoren za sve, na Polygon Networku, a podržava transakcije bez naknade - putem Biconomyja. Svoju mSAND zaradu možete zatražiti jednom tjedno.

Staking contract address: https://polygonscan.com/address/0xA6E383bdA26E4c52A3A3a3463552c42494669aBd

Ukoliko imate aktivan Matamask ili drugi traženi wallet, te ukoliko ste se ulogirali i imate pristup Polygon mreži, slijede upute kako stakeati SAND na Polygonu. Ukoliko niste još povezali svoj Metamask s Polygonom, ili niste riješili postavke na samoj Polygon mreži, upute za to nalaze se u nastavku tutoriala, te kad to riješite – vratite se na ključni dio tutoriala o stakeanju.

Kako stejkati mSAND-MATIC na Polygon mreži .......................................................................................3

Kako stejkati SAND/ETH Pool.................................................................................................................... 4

Kako napraviti bridge SAND-a u mSAND na Polygon............................................................................. 6

Kako napraviti bridge SAND u mSAND na Ethereumu i Polygonu (i obrnuto)..................................... 7

Podešavanje Polygon networka s Metamask walletom.......................................................................... 9

Kako napraviti account na Sandboxu. ....................................................................................................11

Kako dodati svoje SAND tokene u svoj Metamask wallet .....................................................................13

Staking dashboard/nadzorna ploča........................................................................................................ 15

UNstake ili povlačenje (withdraw)........................................................................................................... 16

Kako zatražiti svoje nagrade. ...................................................................................................................17


Kako stejkati mSAND-MATIC na Polygon mreži

1. Idite na svoj profil na The Sandbox: https://www.sandbox.game/en/me/defi/

2. Kliknite na opciju SAND/MATIC da biste je proširili. Sada ćete moći vidjeti opcije upravljanja.

3. Prva stvar koju trebate učiniti je odobriti LP (liquidity provider) tokene. Imajte na umu da ako vaš novčanik trenutno nije na Polygon Mainnetu, morat ćete se prebaciti na tu mrežu.

Morat ćete potpisati transakciju odobrenja u svom novčaniku, što bi vam trebalo dati pop-up prozor da vas o tome obavijesti.

4. Sada možete kliknuti gumb Depozit. Tada će se pojaviti upit u kojem se od vas traži da unesete iznos koji želite uložiti.

5. Ako nemate LP ( Liquidity Providing Tokens), možete kliknuti vezu Quickswap da biste se preusmjerili na sučelje poola na Quickswapu. Odatle možete zamijeniti za mSAND ili MATIC i dodati ih u pool  u željenoj količini.

6. Nakon što zaključate iznos LP-a koji želite uložiti, dobit ćete upit za potpisivanje transakcije.

Nakon što ste potpisali konačnu transakciju u svom novčaniku, sada ste uložili u program mSAND/MATIC!

Kako stejkati SAND/ETH Pool

Možda ćete poželjeli premostiti svoje SAND tokene na Ethereum mreži s mSAND tokenima na mreži Polygon - na primjer za sudjelovanje u STAKE programima.

 1. Idite na svoj profil na The Sandbox https://sandbox.game/en/me/profile, na Staking,

Kliknite na opciju SAND/ETH da biste je proširili. Sada ćete moći vidjeti opcije upravljanja za tu opciju stakea.

3. Prva stvar koju trebate učiniti je odobriti LP tokene. Imajte na umu da ako vaš novčanik trenutno nije na Ethereum Mainnetu, morat ćete se prebaciti na tu mrežu.

4. Morat ćete potpisati transakciju odobrenja u svom novčaniku, što bi vam trebalo dati pop-up prozor da vas o tome obavijesti.

5. Sada možete kliknuti gumb Depozit. Tada će se pojaviti upit u kojem se od vas traži da unesete iznos koji želite uložiti.

6. Ako nemate LP, možete kliknuti vezu Uniswap, prikazanu na gornjoj slici, da biste se preusmjerili na sučelje bazena na Uniswapu. Odatle možete zamijeniti za SAND ili ETH i dodati ih u pool u željenoj količini.

7. Nakon što zaključate iznos LP-a koji želite uložiti, dobit ćete upit iz svog novčanika da potpišete transakciju.

Nakon potpisivanja konačne transakcije u svom novčaniku, sada ste uloženi u SAND/ETH bazen.

Kako napraviti bridge SAND-a u mSAND na Polygon

1. Idite na svoj profil na The Sandbox: https://www.sandbox.game/en/me/defi/, pa na staking

2. Kliknite na opciju SAND/MATIC da biste je proširili. Sada ćete moći vidjeti opcije upravljanja za taj staking

3. Otvorite bridge widget

4. Prijavite se sa svojim Walletom, preporuka je Metamask jer je kompatibilan s Polygon mrežom

5. Odaberite količinu SAND-a koju želite premostiti do Polygona

Potvrdite transakciju

Sada morate pričekati oko 10-20 minuta prije nego što mSAND stigne na Polygon.

Ako su omogućene transakcije bez plaćanja  gasa, ova će transakcija ići kroz Biconomy.
Ukoliko se odmah ne otvori, znači da prvo morate podesiti svoj Polygon network.

Kako napraviti bridge SAND u mSAND na Ethereumu i Polygonu (i obrnuto)

1. Idite na svoj profil na The Sandbox https://sandbox.game/en/me/profile, na Staking

2. Otvorite widget za bridge koji se nalazi na ovoj stranici pritiskom na gumb Bridge.

3. Kada se to od vas zatraži, odaberite svoj novčanik i prijavite se u njega.

4. Odaberite količinu SAND-a na mreži Ethereum koju želite premostiti na mSAND na mreži Polygon. Zatim potvrdite transakciju.

Ako ne dobijete upit iz svog novčanika u kojem se od vas traži da potvrdite transakciju, privremeno onemogućite sva proširenja za blokiranje oglasa i pop-up prozora u pregledniku i pokušajte ponovno.

Ako još uvijek nema upita za novčanik, pokušajte s drugim preglednikom. Može proći deset minuta, a ponekad i više da se mSAND pojavi u vašem novčaniku. Na to može utjecati zagušenje mreže.

Morate koristiti PolygonScan kada pratite transakcije na mreži Polygon, a ne Etherscan, koji je za transakcije na mreži Ethereum.

Podešavanje Polygon networka s Metamask walletom

1. Otvorite Metamask extenziju u browseru i kliknite na Polygon mrežu na padajućem izborniku

2.  Upišite tražene parametre

Network name: Polygon Mainnet

RPC URL: https://polygon-rpc.com

Chain ID: 137

Currency Symbol: MATIC

Block Explorer URL: https://polygonscan.com

3. Kliknite SAVE/ spremi.

4. Sada ste spremni za prebacivanje između mreža

Kako napraviti account na Sandboxu

Pojasnit ćemo kako registrirati račun na The Sandboxu s tri najčešća walleta za kriptovalute na platformi.

MetaMask (teškoća postavljanja: srednja)

Bitski (teškoća postavljanja: lako)

Venly (ranije poznat kao "Arkane") (teškoća postavljanja: bez napora)

Napravite svoj account na Sandboxu https://sandbox.game/en/me/profile klikom na Sign in, pratite postupak za registraciju. Ponudit će se 3 načina; preko emaila na Bitski, preko social media na Fb, Twitter ili Googleom, te preko Metamaska. U nastavku je postupak postavljanja accounta na sandboxu preko Metamaska.

1. Prije svega, morat ćete postaviti svoj MetaMask račun i instalirati MetaMask ekstenziju na svoj preglednik. Možete stvoriti MetaMask račun i preuzeti s njihove službene web stranice ovdje: https://metamask.io/.

2. Nakon što postavite MetaMask, kliknite ovdje da biste otišli na službenu web stranicu Sandboxa, a zatim kliknite gumb Sign in u gornjem desnom kutu.

3. Kliknite opciju Web 3 (MetaMask), prikazanu ovdje:

Trebali biste dobiti upit od ekstenzije MetaMask u kojem se od vas traži da potpišete zahtjev za potpis koji će vam omogućiti da vas MetaMask prijavi u The Sandbox. Kliknite gumb Potpiši na ovom upitu.


Sada će se od vas tražiti da unesete adresu e-pošte i korisničko ime. Učinite to, a zatim kliknite gumb Create account. I onda je to to, gotovi ste.

Kako dodati svoje SAND tokene u svoj Metamask wallet

Kako biste vidjeli svoje tokene SAND, mSAND ili LAND u svom MetaMask novčaniku, možda ćete morati ručno dodati token u njega. Ovo je bezbolan postupak koji će trajati otprilike šezdesetak sekundi.

Prije nego počnete, provjerite jeste li odabrali opciju Ethereum Mainnet s padajućeg popisa mreže na vrhu novčanika.

Ako želite dodati mSAND token u svoj novčanik, provjerite jeste li odabrali opciju Matic (Polygon) Mainnet s padajućeg popisa mreže na vrhu novčanika.

1. Otvorite svoj MetaMask novčanik i pomaknite se do dna. Kliknite gumb "Uvoz tokena"

2. Kliknite karticu "Prilagođeni token".

3. Zalijepite ispravnu adresu tokena u okvir "Adresa ugovora o tokenu"

SAND token adresa je: 0x3845badAde8e6dFF049820680d1F14bD3903a5d0 (Etherscan link). Ovo je na Ethereum Mainnet networku.

Od siječnja  2022, The LAND token adresa je: 0x5CC5B05a8A13E3fBDB0BB9FcCd98D38e50F90c38 (Etherscan link). Ovo je na Ethereum Mainnet networku.

Unesite 0 ( nula) u okvir "Token Decimal", ako MetaMask od vas traži da unesete decimalni broj.

mSAND token adresa je: 0xbbba073c31bf03b8acf7c28ef0738decf3695683. (Polygonscan link). Ovo je na Polygon Mainnet networku.

4. Kliknite gumb "Dodaj prilagođeni token". I onda konačno gumb "Uvoz tokena" za potvrdu

Staking dashboard/nadzorna ploča

U Staking tabu pronaći ćete sve informacije o svom stakeu.

Na ovoj nadzornoj ploči pronaći ćete informacije o trenutno dostupnim opcijama za ulaganje, kao i sljedeće informacije za svaku opciju ulaganja:

Potrebni tokeni; Tokeni koje ćete morati uložiti u ovaj program

Ukupna zaključana vrijednost: vrijednost cjelokupne likvidnosti koju su zaključali članovi unutar programa.

APR: Procijenjena godišnja postotna stopa (mijenja se na temelju ukupne zaključane vrijednosti i tjedne nagrade)

Tjedna nagrada: Iznos nagrade distribuiran unutar programa

Trenutne nagrade: koje su nagrade spremne za prikupljanje

Kako pratiti svoje aktivnosti?

1.  Idite na svoj profil na The Sandbox (kliknite), na tab Staking

2.  Kliknite na opciju o kojoj želite pronaći informacije

3. Kliknite na gumb "History"

Sada ćete moći vidjeti i pratiti informacije za odabranu opciju, kao što su pregled prethodnih depozita, isplata koje ste napravili i nagrade koje ste zatražili.

UNstake ili povlačenje (withdraw)

Povlačenje ili unstaking je čin uklanjanja vašeg udjela iz poola. Možda biste to htjeli učiniti ako želite pauzirati svoj prihod od udjela ili ako želite povući svoj SAND iz bazena kako biste ga koristili negdje drugdje, kao što je kupnja više zemljišta u igrici.

1. Idite na svoj profil na The Sandbox i odaberite karticu Staking i kliknite na dio kojom želite upravljati.

2. Kliknite gumb Withdraw.

Povlačenjem će također automatski preuzeti nagrade u vaše ime.

Za SAND/ETH - Ako niste na Ethereum Mainnetu, morat ćete se prebaciti na tu mrežu.

Za SAND/MATIC i mSAND na Biconomy - Ako niste na Polygon Mainnetu, morat ćete se prebaciti na tu mrežu.

3. Potpišite transakciju u svom walletu, potom će vaši tokeni za pružanje likvidnosti (LP) biti povučeni. Povrh toga, prikupit će se i sve akumulirane nagrade.

Kako zatražiti svoje nagrade

Možete zatražiti svoje nagrade koje ste prikupili ulaganjem, a da prije toga ne morate povući svoj ulog.

1. Idite na svoj profil na The Sandbox i odaberite karticu Staking i kliknite na dio kojom želite upravljati.

2. Stisnite „CLAIM“

Posted: 24 February 2022