Coin s popustom: BAND protokol (BAND)

Naš prvi coin s popustom je Band Protocol (BAND). To je decentralizirani višestruki lanac podataka. Drugim riječima, povezuje sučelja podataka i aplikacijskog programa u stvarnom svijetu sa pametnim ugovorima. ( Smart Contract)

[API-ji omogućuju tvrtkama da otvore svoj softver vanjskim trećim stranama poput programera ili poslovnih partnera. To je most koji povezuje prijenos podataka između dva sustava.]

To zvuči kao zalogaj. Pa dajte da vam objasnim ...

Programeri mogu koristiti Band za integriranje stvarnih podataka kao što su sportski rezultati, vremenski uvjeti, cijene dionica i još mnogo toga u pametne ugovore

Što je pametni ugovor?

Pametni ugovor je automatski, samoizvršivi program s uvjetima sporazuma između stranaka izravno zapisanim u retke koda. I oni su ono što omogućuje decentraliziranje blockchaina.

Djeluju slično automatima za grickalice i piće. Pomoću automata stavljate unaprijed određeni iznos novca i odabirete šta ćete pojesti. I dokle god ste dovoljno platili, automat vam izbacuje vašu užinu.

Sva logika potrebna za točenje tog zalogaja programirana je u automatu. Nema potrebe da zaposlenik ili posrednik uzmu vašu grickalicu.

Isto tako, pametni ugovor može izvršavati logiku bez potrebe za posrednikom. Razlika je u tome što pametne ugovore možete koristiti za gotovo svaku transakciju - ne samo za grickalice. Načini upotrebe su neograničeni.

Ukratko, Band je most koji povezuje decentralizirane platforme s vanjskim svijetom i nudi ogromne prednosti koje će poremetiti cijelu industriju!

Samo se vratite na naš primjer automata. Stavili ste novac u stroj. Odaberite snack koji želite. I on će vani iskočiti.

Trebate li zaposlenika koji će voditi transakciju? Ne.

To se događa automatski, učinkovito i sigurno, bez posredstva treće strane. A blockchain je eksponencijalno sigurniji od automata.

Osim toga, pametni ugovori će sniziti cijene za poslovanje i potrošače. I to će Band učiniti mjenjačem igara.

Za mnoge industrije glavni trošak ide na plaćanje posrednika. I te troškove prenose na potrošača.

Razmislite o tome. Postoje stotine tisuća zaposlenika koji rade kao posrednici samo u američkom bankarskom sustavu. Zamislite da ih zamijenite pametnim ugovorima.

To bi bilo poput bankarske verzije automata. Možete kliknuti mišem gotovo svaku financijsku transakciju.

Mjesta primjene BAND protokola

Predviđam da će DeFi biti još jedan milijardni trend. To je zato što je brži, jeftiniji i učinkovitiji od tradicionalnih financija. I Band će ovaj val zajahati do ogromnih dobitaka.

Uzmimo na primjer industriju osobnih zajmova od 323 milijarde dolara ...

Recimo da želite podići zajam na platformi DeFi. Da biste to učinili, trebate objaviti kolateral. Jednom objavljen, pametni ugovor izvršava se i automatski vam daje zajam.

Da bi se zaštitila od određenih zadataka, platforma će automatski likvidirati vaše osiguranje ako vrijednost padne ispod određenog praga.

Da bi odredile vrijednost vašeg osiguranja, platforme DeFi trebaju točne podatke iz stvarnih cijena. Tu dolazi Band.

Platformi pruža točne podatke o cijenama koji nisu zaštićeni od neovlaštenih promjena. I dok god je vrijednost vašeg osiguranja iznad praga, pametni ugovor neće ga likvidirati.

Drugo područje zrelo za promijenu je industrija osiguranja.

Zamislite uzgajivača kukuruza na Srednjem zapadu koji želi osigurati svoje usjeve. Osiguranje može kupiti u aplikaciji DeFi.

Platforma osiguranja može koristiti dobavljača podataka poput Band-a za izvlačenje podataka iz stvarnog vremena. Dakle, ako su poljoprivredni usjevi pogođeni poplavom ili sušom, imat će puno povjerenje da će pametni ugovor automatski platiti njegov zahtjev.

I za razliku od tradicionalnog osiguranja, poljoprivrednik ne bi morao prolaziti dugotrajan i skup postupak angažiranja trećeg procjenitelja šteta - ili još gore, tužiti svoje osiguravajuće društvo - ako odbije njegov legitimni zahtjev.

To je snaga podatkovnih proročanstava poput Banda. I to možete vidjeti u povećanom usvajanju Bandove mreže.

Podaci iz Band-a značajno se povećavaju ... i ne pokazuju znakove usporavanja. Od trenutka pisanja, ukupni zahtjevi za podacima iz protokola opsega premašili su 6,8 milijuna.

To je 1.300% više od početka godine.

Vjerujemo da je ovo tek početak za Band. Planira pokrenuti nadogradnju BandChaina do kraja ove godine. Nadogradnja će:

• Proširiti izvore podataka kako za davatelje podataka tako i izvan njih.

• Dodati podršku sve većem popisu Cosmos IBC blockchains-a. Danas postoji preko 200 blockchaina Cosmos IBC čija se vrijednost procjenjuje na 63 milijarde dolara. Mnoge od ovih mreža oslanjat će se na Band za dohvaćanje podataka izvan lanca za svoje dApps.

• Povećati kapacitet zahtjeva za podacima za 800%.

• Smanjiti transakcijske troškove za povlačenje podataka.

Kako raste upotreba dApp-a, očekujemo da raste i potražnja za podacima. I podaci o proročanstvima poput Band-a dobit će od ovog naleta potražnje.

Sada je Band sličan drugoj poziciji u portfelju: Chainlink

Ova nevjerojatna izvedba posljedica je sve veće potrebe za stvarnim podacima o blockchainu. A onima koji su propustili Chainlink ili žele proširiti svoju izloženost proroštvima ... Band predstavlja jedinstvenu priliku da iskoriste ovaj rastući trend.

Baš kao što Apple i Microsoft desetljećima koegzistiraju u računalnom prostoru ... Vjerujem da Band i Chainlink mogu isto učiniti u prostoru podataka oraclea.

Da bih profitirao od ovog trenda, želim da posjedujemo oboje. A trenutno je Band vrišteća kupnja. 

Prilika za popust

Bend je dosegao najvišu razinu od 23 dolara 15. travnja 2021. Od tada je pao na 5,14 dolara.

Kao i mnogi drugi kvalitetni projekti ... Band je upravo uhvaćen u ukupnoj rasprodaji. (U istom razdoblju vidjeli smo pad bitcoina za 55% ... i široko kripto tržište za 45%.)

Vjerujemo da je ova rasprodaja prenapuhana. I vjerujem da ide puno više.

Zato moramo djelovati sada. 

Što vrijedi?

Band protokol trebao bi poremetiti mnoge industrije, uključujući financije i osiguranje. Danas ove industrije zajedno vrijede gotovo 1,7 bilijuna američkih dolara.

A to čak ne uključuje industriju velikih podataka, koja uključuje tvrtke poput Microsofta, Googlea i Facebooka. Zajedno, ove tri tvrtke procjenjuju se na gotovo 4,6 bilijuna američkih dolara.

Kad dodate Big Data, Band može izazvati 6,3 bilijuna dolara vrijednosti.

Sada ne mislimo da će Band zauzeti cijelo tržište tih industrija. Ali recimo da je u stanju izdvojiti 1% ove vrijednosti pružajući jeftinije i sigurnije rješenje.

To bi band protokolu donijelo tržišnu kapitalizaciju od 63 milijarde dolara (1% od 6,3 bilijuna dolara).

S trenutnom maksimalnom ponudom od 100 milijuna BAND tokena, svaki bi token vrijedio 630 USD.

To je povećanje od 15.081% u odnosu na današnju cijenu. Dovoljno da se investicija od 500 dolara pretvori u 75.900, a svaka investicija od 1.000 dolara u 151.800.

Sad, imajte na umu, tržište Band protokola neprestano se širi.

Danas su dominantni slučajevi upotrebe podataka iz stvarnog svijeta financije i osiguranje. Ali u mjesecima koji slijede ... otkrit ćemo nove slučajeve upotrebe pametnih ugovora. A od Banda će tražiti podatke iz stvarnog svijeta.

Vjerujem da će se u budućnosti svaka imovina tokenizirati. To znači da će dionice, obveznice, vlasnički naslovi, glazbena prava - sve što ima vrijednost - svoja vlasnička prava osigurati blockchainom. A moći ćete ih kupiti jednako lako kao i zalogaje iz automata.

Pametni ugovori će sve ovo omogućiti. Ali da bi mogli raditi, trebaju im podaci iz stvarnog svijeta. A to je Band za nekoliko milijardi dolara vrijedan vjetrovi.

Ako pametni ugovori nastave izbijati onako kako očekujem, dobit koju ćemo stvoriti od Banda bit će veća od svega što smo ikad prije vidjeli.

Radnja: Kupite opseg protokola (BAND).

Rizik: Nema rizika

Kupite na: Coinbase, Binance, Binance.US

Čuvajte ga na: Ledger ili Atomic Wallet.

Posted: 29 June 2021

Tags: