Algorand (ALGO) - Blockchain za FutureFi

Naslovi kao što su Killer, a blockchain to watch, The Blockchain for FutureFi, Google of Blockchain najbolje opisuju naš sljedeći token koji ćemo obraditi, Algorand (ALGO)

Za početak, Algorandova izvorni token, ALGO, nije poput mainstream kriptovaluta na kakve smo navikli. Algorand je, za razliku od Bitcoina, Litecoina, Dasha i Bitcoin Casha, potpuno nova vrsta blockchain platforme koja omogućuje pojedinim programerima i poslovnim organizacijama izradu aplikacija.

Što je Algorand?

Algorand se može definirati kao samoodrživa, decentralizirana mreža temeljena na blockchainu koja podržava širok raspon aplikacija. Prema službenoj web stranici Algoranda, grade tehnologiju koja ubrzava konvergenciju između tradicionalnih i decentraliziranih financija omogućavajući jednostavno stvaranje financijskih proizvoda, protokola i razmjenu vrijednosti sljedeće generacije. Pojednostavljeno rečeno, Algorand pruža munjevito brze transakcije koje su relativno jeftinije od drugih mreža eliminirajući složenosti povezane s blockchain tehnologijom.

Algorand je Pure PoS blockchain platforma koja koristi algoritamsku slučajnost za rješavanje trileme blockchaina. Za razliku od većine blockchain projekata, Algorand zahtijeva minimalno računanje. Štoviše, budući da je to javna blockchain platforma, programeri ju mogu koristiti za izgradnju decentraliziranih aplikacija (dApps) na njoj. Ime Algorand potječe od igre riječima “algoritam i slučajnost” (Algo i Rand).

Protokol ima za cilj rješavanje neučinkovitosti knjiga, što je srž svakog blockchain projekta, uključujući Bitcoin, Ethereum, a to uključuje skalabilnost, gubitak energije i visoke troškove transakcija.

Algorand koristi prednosti i centraliziranih i decentraliziranih blockchain projekata. Učinkovit je kao centralizirana platforma i ima model upravljanja decentraliziranim projektima kako bi se osigurala odgovornost.

Algorand nastoji riješiti blockchain trilemu. Naime, postoje tri glavne značajke blockchain platforme. Oni uključuju sigurnost, skalabilnost i decentralizaciju. Nažalost, trenutne blockchain platforme imaju samo dvije od tri ove značajke. Na primjer, Bitcoin ima decentralizaciju i sigurnost dok Ripple daje prioritet sigurnosti i brzini.

Ethereum i Bitcoin imaju spore transakcije, ali su decentralizirane i vrlo sigurne. Oni se bore za masovno usvajanje zbog sporih brzina transakcija. Algorand programerski tim ima za cilj ugraditi sve tri značajke na platformu.

Drugi cilj Algoranda je smanjenje transakcijskih troškova. Kripto transfer obično zahtijevaju od korisnika da plati standardne naknade za transakcije. Ova naknada kompenzira validatore i rudare koji su uključeni u obradu ovih kripto transakcija. Algorand nudi sigurnu, decentraliziranu i brzu platformu s niskim naknadama za transakcije.

Algorand je stvoren kako bi riješio probleme vezane uz blockchain tehnologiju svojom jedinstvenom i skalabilnom arhitekturom. Međutim, arhitektura ne negira u potpunosti tradicionalne prednosti blockchain tehnologije poput decentralizacije i sigurnosti.

Stoga platforma nudi sigurnost, skalabilnost i decentralizaciju zajedno s konačnošću transakcije postignutom u roku od nekoliko sekundi. Iz ovog al ii još niza razloga koje ćemo navesti, Algorand bi mogao biti “milijunaš”.

Što ALGO čini doista dobrom investicijom?

1. Beskompromisna sigurnost

Algorand je napravio kreativno rješenje za pružanje sigurnosti unutar Algorand mreže. Pure Proof-of-Stake (PPOS) utemeljen na Byzantine consenzus je u srži Algorandovih operacija. Za razliku od mehanizma Proof-of-Stake (POS), PPOS mehanizam platforme čini većinu Algorand tokena umjesto da ovisi o malom dijelu cijelog ekosustava. Na taj način Algorand čuva mrežu sigurnom. Proces odabira predlagača i verifikatora bloka je slučajan.

U Algorandu nema procesa delegiranja. Umjesto toga, svi vlasnici tokena Algorand igraju ključnu ulogu na Algorand blockchain mreži pomažući, predlažući i dajući svoje glasove.

Korisnici Algorand-a ne moraju zaključavati svoje ALGO tokene kroz proces ulaganja kako bi sudjelovali u konsenzusu, za razliku od Bonded Proof-of-Stake. Oni mogu zadržati tokene u svojim novčanicima ili bilo kojim drugim instrumentima koji podržavaju pohranu Algorand tokena unutar mreže. Naime, korisnici mogu slobodno trošiti svoje coine ako to žele.

2. Decentralizacija

Decentralizacija je primarni aspekt ovog blockchaina. Algorand ovlašćuje svoju zajednicu da unaprijedi mrežu tako što ih uključuje u sve odluke o svim tehničkim, političkim ili monetarnim aspektima ekosustava.

Algoritamska slučajnost igra vitalnu ulogu u pretvaranju Algoranda u istinski decentralizirani blockchain. Platforma vjeruje da će, ako novi skup sudionika obrađuje svaki blok transakcija u blockchainu, postići najtočniji oblik decentralizacije. Štoviše, NODovi koji pokreću sustav su iz različitih zemalja i pozadina, što doprinosi decentraliziranoj prirodi Algorand blockchaina.

3. Upotrebljivost

Mnoge globalne tvrtke trenutno koriste Algorand. Te tvrtke uključuju Circle, Republic, Tether, Archax, Meld Gold, Marshall Islands, Global Carbon Holdings, StakerDAO, Hummingboat, Instimatch, Opulus, Voyager Digital, Asset Block itd.

Archax posluje s Algorandom na razvoju financijskih proizvoda za prodaju na burzama koje regulira FCA. Tether koristi Algorand za obradu više od 1000 transakcija u sekundi (TPS). S druge strane, Instimatch koristi Algorand blockchain mrežu za uvođenje različitih usluga, uključujući bankarstvo u islamskim zemljama, RegTech, plaćanja itd.

4. Algorand Standard Asset (ASA)

Algorand Standard Asset je novi protokol koji nudi standardizirani Layer-1 mehanizam za predstavljanje bilo koje digitalne imovine na blockchainu. To uključuje zamjenjivu, nezamjenjivu, ograničenu zamjenjivu ili ograničenu nezamjenjivu imovinu.

Protokol dopušta programerima stvaranje novih tokena ili prijenos postojećih na Algorand platformu. Na primjer, stabilni coini poput USDT i USDC postoje kao ASA na Algorand blockchainu. Ovi coini imaju veću propusnost i relativno jeftinije transakcijske naknade od drugih platformi poput Ethereuma. ASA protokol je značajno poboljšao Algorandovu upotrebljivost i usvajanje, omogućujući mu ulazak u više partnerstava.

Algorand je osnovao Silvio Micali, profesor informatike na Massachusetts Institute of Technology 2017. U SAD-u.  Algorand zapravo egzistira kao četiri odvojena, ali međusobno povezana entiteta;

Mreža Algorand: Ovo je javni blockchain (permissionless system) koji se sastoji od alata za izgradnju i potrebnih resursa koji programerima iz svih sfera života omogućuju stvaranje novih oblika decentraliziranih aplikacija vođenih financijama i određuju budućnost financija.

ALGO: Ovo je primarna kriptovaluta na Algorandu. Igra aktivnu ulogu u upravljanju, kao i u podmirenju transakcija na mreži u kratkim razdobljima.

Algorand Incorporated: je tvrtka koja stoji iza kontinuiranog razvoja Algorandove mreže kao i kriptovalute.

Zaklada Algorand: Zaklada ima za cilj izgraditi javnu, i pouzdanu infrastrukturu za gospodarstvo bez granica.

Ideja iza Algoranda je riješiti neučinkovitost ledgera/knjiga koje su u srži svih blockchain projekata. Obično su blockchain tehnologije koje preplavljuju decentralizirano financijsko tržište pretjerano zagušene što povremeno dovodi do povećanja troškova u obradi transakcija te se dugo čeka na potvrdu transakcija. Mnogi korisnici koji nisu dovoljno strpljivi smatraju takve sustave nepouzdanima.

Algorand nudi alternativnu platformu pametnih ugovora koja se razlikuje od EOSIO, Ethereum, Tron, Cardano i Binance Smart Chainova. Algorand je pronašao odgovore na TRILEMMA blockchain tehnologiji, a to su skalabilnost, sigurnost i decentralizacija. Kao rezultat toga, Algorand Network obrađuje transakcije na praktički besplatan, trenutan i siguran način. Štoviše, Algorand može olakšati transakcije diljem svijeta, a ne samo projekte inspirirane kriptovalutama.

Nakon lansiranja mreže u lipnju 2019., Algorand je odmah počeo doživljavati povećanje slučajeva upotrebljivosti. Na početku pandemije 2020., stable coini USDC i USDT lansirani su na Algorand Network. U lipnju 2020. PlanetWatch je najavio da će koristiti Algorandov blockchain za implementaciju globalne mreže senzora kvalitete zraka. Podaci iz zapisnog mjerenja senzora bili bi pohranjeni na Algorand blockchainu.

U ožujku 2020. Republika je poznata po omogućavanju kampanja masovnog financiranja za dobro etablirana mala i srednja poduzeća (SMBs) i startupe koristila Algorand Platformu za izdavanje svog tokena za dijeljenje dobiti.

Danas Algorand Network koristi sve veći broj korisnika diljem svijeta. To je primarni razlog zašto mnogi kripto i financijski analitičari vjeruju da Algorand ima potencijal zamijeniti Ethereum i druge Ethereum Killerse kao broj jedan pametni blockchain ugovor za pouzdane, standardizirane i sigurne aplikacije.

Osnivač Silvio Micali istaknuo je da je „Algorand prva platforma za neograničene transakcije te vrste; Algorand ispunjava obećanje blockchain tehnologije rješavanjem Blockchain Trileme, nudeći istinsku decentralizaciju, skalabilnost i sigurnost.”

Algorand je glavni igrač u stvaranju CBDC-a

Digitalne valute središnje banke (CBDC) digitalni su prikazi fiat valute neke zemlje. To je u trendu od 2017. nakon što je cijena Bitcoina prvi put premašila 20.000 dolara u prosincu te godine. Marshallovi otoci koji se službeno nazivaju Republika Marshallovi otoci nezavisna su otočna država u Tihom oceanu blizu ekvatora. Država ima 59.194 stanovnika. Dana 16. lipnja 2021., objavljeno je u članku Zacha Winna iz MIT News Officea da savezna vlada Marshallovih Otočja nastoji postati prva zemlja koja će izdati nacionalnu digitalnu valutu korištenjem blockchain tehnologije.

Primarni razlog zašto zemlja to razmatra je njezina uključenost u prekogranično financiranje i trgovinu. Nažalost, složenost sustava omogućila je njihovim građanima težak sustav da učinkovito obavljaju svoje svakodnevne aktivnosti.

Nakon razmatranja, dužnosnici su odlučili pronaći blockchain tehnologiju koja može pomoći njihovim građanima da izbjegnu visoke transakcijske troškove, štiti od inflacije i pojednostavljuje usklađenost s međunarodnim partnerima. Odlučili su se na blockchain tehnologiju Silvija Micalija, Algorand.

Govoreći o ovom partnerstvu, ministar pomoći predsjedniku Davidu Paulu istaknuo je da je „Pojava blockchain tehnologije otvorila svijet mogućnosti za malu naciju poput naše. Izdavanjem valute koja nije fizički utjelovljena u gotovini, koja može u trenu putovati svijetom i koja je zaštićena od neovlaštenog pristupa i potpuno sigurna, Marshallovi Otoci će konačno biti povezani s globalnim financijskim sustavom pod vlastitim uvjetima.”

Digitalne valute središnje banke bile su u trendu na internetu, osobito 2021. To je zato što je Narodna Republika Kina pokrenula digitalni juan. Štoviše, Ukrajina je ugovorila Stellar za izgradnju digitalne valute svoje zemlje.

Godine 2021. Bahami su postali druga nacija nakon Kine koja je pokrenula CBDC. Zemlje kao što su Južna Koreja, Indonezija, Norveška, Švedska i Japan najavile su pokuse stvaranja CBDC-a. Također, Južnoafrička Republika, Maroko, Gana, Kenija i Egipat istražuju izvedivost tehnologije.

Ako Algorand to uspješno prođe, postoji velika šansa da će većina zemalja koristiti njegove usluge za stvaranje svojih CBDC-ova. Dugoročno gledano, ulagači bi pogledali stope usvajanja tehnologije i ulili više likvidnosti u izvornu imovinu ALGO.

CryptoNewsZ vjeruje da biste trebali razmisliti o ulaganju u Algorand kratkoročno i dugoročno. Prema analitičaru Davidu Coxu, ALGO bi mogao imati cijenu od 2,6 dolara do kraja 2022. na temelju partnerstava i saveza koje nastavlja stvarati.

Web stranica kripto vijesti nadalje predviđa da će ALGO testirati novi rekord svih vremena od 3 dolara do kraja 2023. zbog povećane upotrebe.

CryptoNewsZ smatra da bi tržište kriptovaluta dugoročno moglo biti pogođeno nekim politikama ili propisima. Ovo bi moglo vidjeti da se ALGO trguje za coin po najnižoj mogućoj cijeni od 3,9 dolara i najboljoj mogućoj cijeni u rasponu od 4 do 5 dolara posljednjeg dana 2023. godine.

S daljnjim razvojem i osnovama, ALGO bi mogao imati trgovačku cijenu od 5,5 USD u 2024. Analitičar na web stranici podržanoj fundamentalnom analizom predviđa trgovinu Algorandom za kovanicu po cijeni od 6,5 USD do kraja 2025. Ulaganje u ALGO 2021. moglo bi dovesti do povrata od najmanje 209,52%.

Samo neke od prednosti Algoranda

Pozitivne strane ALGOranda su prije svega cjenovna pristupačnost koja je relativno niža od izvornih tokena drugih blockchain platformi inspiriranih pametnim ugovorima kao što su EOS, ADA, BNB, ETH i DOT. ALGO je, kažu, jako podcijenjen.

Uz takvu jedinstvenu inovaciju koja je dovela do toga da je 100 velikih korporacija usvojilo Algorand kao primarno softversko rješenje za skaliranje svojih transakcija, takve bi se akcije trebale pozitivno odraziti na cijenu ALGO-a. Najveću cijenu svih vremena ALGO je imao 21. lipnja 2019 a bila je 3,28 USD, ovih dana se kreće oko 0,9 USD.

Uz kontinuirani rast ALGO mreže u kombinaciji s aktivnostima Algorand Incorporated i Algorand Foundation, platforma će nastaviti dobivati na ​​izloženost budući da je najavljeno usvajanje od strane mainstream korporacija.

Štoviše, ALGO je jedna od najboljih kriptovaluta s najboljom vrijednošću i investitori bi trebali razmotriti dodavanje u svoje portfelje.

Prema Investopediji, “Ulaganje u rast je stil ulaganja i strategija koja je usmjerena na povećanje kapitala ulagača.” Investitori rasta obično ulažu u imovinu koja nema dugoročno iskustvo u trgovanju. Uobičajeno je da se procjene takve imovine povećaju po iznadprosječnoj stopi u usporedbi s drugom imovinom na tržištu.

Prema Schrodersu, “ulaganje u vrijednost je čin kupnje imovine kojom se trguje uz značajan popust na njihovu intrinzičnu vrijednost.” Ulagači s vrijednošću obično traže tvrtke, a pod raspravom o decentraliziranom financiranju, kriptovalute s jeftinim metrikama tržišnog vrednovanja spremne su značajno porasti na dugi rok.

ALGO bi u budućnosti mogao trgovati za coin po više od 4, 5 ili 10 puta više od njegove trenutne trgovačke cijene.

Wallet Investor jedan je od mnogih financijskih portala koji vjeruju da je ALGO jako podcijenjen. Prema riječima stručnjaka, ALGO bi do kraja 2022. mogao dostići prosječnu cijenu od 2,49 USD, najnižu moguću cijenu od 2,07 USD i najbolju moguću cijenu od 2,85 USD. Web stranica potpomognuta tehničkom analizom očekuje da će ALGO imati prosječnu cijenu od 3,62 USD, najniža moguća cijena od 2,81 dolara, a najbolja moguća cijena od 4,42 dolara do kraja 2023.

Drugi stručnjaci pak predviđaju da će cijena ALGO tokena desegnuti prosječnu cijenu od 4,75 USD do kraja 2024. Posljednjeg dana 2025., Wallet Investor očekuje da će nativni token koji pokreće Algorand mrežu dostići prosječnu cijenu od 5,89 USD, minimalnu cijenu od 3,66 USD, a maksimalnu cijenu od 7,96 USD.

Dugoročno, jedna web stranica za financijsko predviđanje predviđa da će ALGO 31. prosinca 2026. dostići prosječnu cijenu trgovanja od 7,03 USD, minimalnu cijenu od 4,08 USD i najbolju moguću cijenu od 9,95 USD.

To znači da bi ulaganje u ALGO moglo ostvariti povrat od 156,76% kratkoročno i 796,4% dugoročno.

Algorand ima brže vrijeme skaliranja

U kripto krugovima je poznata činjenica da Ethereum ima prednost kao “first mover” kada se priča o pametnim ugovorima. Ethereum i dalje dominira decentraliziranim financijama (DeFi). Inovacija Vitalika Buterina i dalje vidi dosta ukupne vrijednosti zaključane u svojim decentraliziranim aplikacijama (Uniswap, Aave, Maker i Yearn Finance). EOSIO i TRON mreža također kontroliraju značajan dio DeFi tržišta.

Nažalost, ove blockchain mreže ne mogu skalirati transakcije brže od Algoranda. Budući da je Ethereum slijedio put Bitcoina, Litecoina i Dogecoina, nije u mogućnosti obraditi tisuće transakcija u sekundi. To je glavni razlog zašto su bivši ERC 20 tokeni Binance i TRON odlučili prijeći na svoj Binance Smart Chain i Tron Network.

Ethereum trenutno obrađuje 15 do 30 transakcija u sekundi. Binance Smart Chain obrađuje više od 300 transakcija u sekundi. Tron obrađuje približno 2000 transakcija u sekundi. Prema informacijama preuzetim s CoinMarketCap-a, Algorand Network obrađuje gotovo milijun transakcija dnevno od prosinca 2020.

Neki od objavljenih statističkih podataka uključivali su PERFORMANSE Algoranda za 2021. Istaknuto je da će VRIJEME PRIJEDLOGA BLOKA ostati 0,5 sekundi iako će veličina bloka Algoranda porasti s 5.000 na 25.000 transakcija. Osim toga, VRIJEME ZAVRŠENJA BLOKA će se smanjiti sa 4,5 na 2,5 sekunde. Konačno, broj transakcija u sekundi (TPS) će porasti s 1.000 na 46.000.

Budući da skalabilnost i dalje predstavlja problem za Ethereum, Algorand bi postizanje takve prekretnice moglo dovesti više programera do njegovog blockchaina. Dugoročno gledano, najveći korisnik bit će njegova nativni token ALGO.

Vjeruje se da bi ALGO mogao postići nove cjenovne prekretnice ako bullish market i investitori nastave favorizirati tu kriptovalutu, a po mnogim analitičarima, ALGO bi mogao doseći cijenu između 1,8 i 10 dolara. Ako stopa usvajanja platforme poraste, njegova bi vrijednost mogla biti značajno veća.

Algorand ima impresivnu upotrebljivost

Postoji 100 organizacija kao što su start-upovi, financijske usluge, financijske tehnologije (FINTECH) i decentralizirane financija (DeFi) koje se nastavljaju graditi na Algorandu. To je glavni razlog zašto Algorand Foundation i Algorand Incorporated nastavljaju stvarati zdrav ekosustav koji podržava njihovu viziju budućnosti financija.

Algorand ima upotrebljivost u infrastrukturi, lancima opskrbe, identiteta, vrijednosnih papira, financijskih institucija, igranja igara, DeFi-ja, osiguranja, stable coina, okoliša i državnog/javnog sektora.

Neki od slučajeva korištenja Algoranda uključuju decentralizirana financijska rješenja za umjetnike pod nazivom Opulous. Da bismo dali jasniju sliku o upotrebljivosti Algoranda, razmotrimo SIAE potez (SIAE je talijanska agencija za prikupljanje autorskih prava). Krajem ožujka 2021., Algorand i SIAE ušli u partnerstvo. Ovaj savez bi doveo do stvaranja otvorene platforme temeljene na blockchainu koja omogućuje transparentno i učinkovito upravljanje autorskim pravima.

Zašto je ovo važno? Stvoreno je više od 4 milijuna ne-zamjenjivih tokena (NFT) koji će predstavljati prava više od 95.000 članova SIAE-a. To također znači da će svi radovi umjetnika koje SIAE predstavlja više od 139 godina biti ovjekovječeni zbog inovacije NFT-a.

Kako to utječe na ALGO? Kako ne postoje drugi izvorni tokeni osim ALGO-a na Algorandu, NFT-evi se mogu monetizirati kako bi donijeli pasivni prihod. S druge strane, mogli su se odmah prodati za ogromne svote novca. Budući da ALGO ovlašćuje Algorand, kriptovaluta bi bila uključena u brojne transakcije. To bi dugoročno pozitivno utjecalo na njegovu cijenu i tržišnu vrijednost.

Štoviše, budući da Algorand ima stotine tvrtki koje mogu posvjedočiti o njegovoj autentičnosti, vjerodostojnosti, skalabilnosti i sigurnosti, više tvrtki će radije prihvatiti Algorand od ostalih konkurenata.

Algorand u 2022.

Kao i većina drugih kriptovaluta, ALGO trenutno prolazi kroz padajući trend jer većina stručnjaka upozorava da bi mogla biti zima kriptovaluta. Međutim, Algorand ne ide loše otkako je uveden na tržište.

Token je iskoristio prednost tržišne bull runna koja je započela krajem 2020. i mogla je prijeći preko 1,5 dolara po tokenu početkom svibnja. Sada, iako će se možda teško vratiti na tu cijenu, analitičari predviđaju da bi se ALGO uskoro mogao vratiti sa silazne putanje.

Kako bi to mogla postići, mreža prvo mora proširiti svoju korisničku bazu i povećati user caseove (slučajeve korištenja). Čak i uz sjajnu temeljnu tehnologiju, zajednica Algorand i dalje je slaba s malo aktivnosti tijekom posljednjih nekoliko godina. Zaklada Algorand to razumije i radi non-stop kako bi povećala svoju zajednicu i učinila svoju tehnologiju još učinkovitijom.

Jedan od načina da se to postigne je partnerstvo s vrhunskim igračima u kriptoprostoru. Na primjer, u srpnju 2021. Algorand se udružio s globalnom zdravstvenom tehnološkom tvrtkom MAPay, koja se uglavnom fokusira na decentralizirane mreže plaćanja.

MAPay će sada koristiti Algorand za izdavanje stablecoina koji bi trebao olakšati više od 800 milijuna dolara zdravstvenih troškova na Bermudima.

Kako bi ubrzao svoj rast, Algorand se također usredotočio na osiguravanje sredstava od investitora. Početkom lipnja Borderless Capital je uložio 25 milijuna dolara za financiranje blockchain startupa u Miamiju na Algorandu. Ulaganje u ove projekte ne samo da pomaže ubrzanju rasta Algoranda, već i gradi njegov kredibilitet kao pouzdane DeFi platforme.

Osim toga, Arrington Capital, tvrtka rizičnog kapitala u vlasništvu osnivača TechCruncha Michaela Arringtona, ubrizgala je 100 milijuna dolara u projekte razvijene na Algorand blockchainu.

Tvrtka Michaela Arringtona za rizični kapital, Arrington Capital Management, pokreće fond od 100 milijuna dolara za klađenje na projekte koji se grade na Algorand blockchainu.

Fond poznat kao Arrington Algo Growth Fund (AAGF) pomoći će u olakšavanju rasta tokena i kapitala i potom potaknuti rast Algorand mreže.

Za korisnike blockchaina i ulagače koji žele dobru kombinaciju brzine, sigurnosti i decentralizacije, Algorand je jedan od najtraženijih projekata. Do kraja godine očekuje se daljnji razvoj koji će platformu učiniti jednostavnijom za korisnike.

Da zaključimo…

ALGO ima tržišnu kapitalizaciju od 5.8 milijardi dolara (24.3.). Budući da je resurs ograničen, cijena ALGO-a vjerojatno će dugoročno rasti. Algorand zasigurno ima čimbenike rizika kao što je beskonačna konkurencija drugih blokova pametnih ugovora. Osim toga, nema prednost prvog pokretača u smislu stvaranja D(APPS). S druge strane, Algorand postaje popularan u decentraliziranom financijskom prostoru zbog više od 500 tvrtki koje koriste njegovo inovativno rješenje.

ALGO je niskorizična investicija s puno potencijalnih nagrada. Stoga je pravo pitanje isplati li se ulagati u Algorand (ALGO)? Za ulagače koji su imali vjeru u ALGO 1. siječnja 2021., dobili su povrat od 335% do kraja 2021. ALGO je dobro prošao za njih.

Zahvaljujući svojoj održivoj, skalabilnoj i učinkovitoj blockchain tehnologiji, Algorand ulazi u razna partnerstva i prihvaćaju ga različite institucije diljem svijeta. Uz platformu koja nudi brzinu, sigurnost i decentralizaciju, nekoliko sofisticiranih projekata odabire Algorand za izradu svojih protokola.

Svojim vrlo održivim i ekološkim pristupom uravnotežuje svoje male ugljične otiske u suradnji s ClimateTrade.

Imajući sve ove čimbenike na umu, sa sigurnošću se može reći da bi cijena ALGO-a u budućnosti mogla dosegnuti rekordne visine. Platforma Algorand značajno se razvija, ne samo u pametnim ugovorima već i kao učinkovita mreža za decentralizirano financiranje.

Ova nova blockchain platforma vrlo je vjerojatno da će postati imovina milijunaša.

Posted: 12 April 2022